top of page
23.05.2023
Free event!
klub_mladih_rijeka_volonteri.jpg
Klub Mladih
UTORAK 23. SVIBNJA 2023
EVENT 8PM-10:30PM

GOVORNICI

foto_MK.png

OPTOMEHANIČKI DETEKTORI

Napredak tehnologije i tehnike otvorio je nove mogućnosti u izradi nanometarskih objekata. Kako ih proizvesti i gdje ih sve možemo upotrijebiti saznat ćete na oovm kratkom predavanju.

Prof. Marin Karuza

Sveučilište u Rijeci, Fakultet za Fiziku

Ana_Marija.jpg

RODNO ODGOVORNI PRORAČUN-ŠTO, ŽAŠTO, KAKO?

Prof. Ana Marija Sikirić Simčić

Sveučilište u Rijeci,

Ekonomski Fakultet

Dijana_2_edited.jpg

MA NISMO VALJDA SAMI?

Prošlo je više od 20 godina od kada smo otkrili prvi ekstrasolarni planet koji se okreće oko neke zvijezde, a da ona nije naše Sunce. Do danas znamo da postoji više od 5000 takvih nepoznatih svjetova koji nestrpljivo čekaju da ih krenemo detaljnije promatrati. Koji od njih nam posebno privlače pažnju i zašto? Što to zapravo tražimo kada govorimo o „životu“ izvan Zemlje? Pridružite nam se kako biste saznali odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

Elena Galović i Prof. Dijana Dominis Prester

Sveučilište u Rijeci, Fakultet za Fiziku

Elena G. slika.jpg
Bruno_4.jpg

ENERGETSKA OBNOVA I RADON

Bruno Kovač

Sveučilište u Rijeci,

Fakultet za Fiziku


Budući da je radon drugi po redu uzročnik karcinoma pluća (odmah nakon pušenja), od iznimne je važnosti ispitati utjecaj projekta poboljšanja energetske učinkovitosti na unutrašnje koncentracije ovog plina. Više o ovom problemu razmotrit ćemo kroz mjerenja provedena na Odjelu za fiziku i Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku.
 

Filip.jpeg

SIMETRIJE - TAPISERIJA SVEMIRA

Filip Pavun

Sveučilište u Rijeci,

Fakultet za Fiziku


Otkrijte što su to simetrije i zašto su fizičari opsjednuti njima. One nisu samo estetske, već igraju ključnu ulogu u oblikovanju zakona fizike preko jednog od najljepših teorema fizike. Saznajte koje  to simetrije vidimo u svemiru, a i nešto o onim skrivenim.

bottom of page