top of page
O NAMA

Cilj Pint of Science festivala je pružanje zanimljivih, zabavnih i relevantnih razgovora o najnovijim znanstvenim istraživanjima u formatu prilagođenom javnosti – i to sve u lokalnom baru! Želimo pružiti platformu koja omogućuje ljudima da raspravljaju o znanstvenim istraživanjima s onima koji ih provode. Pint of Science je neprofitna organizacija koju vode volonteri, a osnovala ga je zajednica poslijediplomskih i postdoktorskih istraživača 2012. godine. Glavni festival se održava svake godine u svibnju, u trajanju od tri dana, istovremeno u barovima diljem svijeta.

 

POVIJEST

Dr. Michael Motskin i dr. Praveen Paul bili su dvojica istraživača na Imperial College u Londonu. 2012. godine su pokrenuli događaj pod nazivom “Upoznajte istraživače” tijekom kojeg su u svoje laboratorije dovodili ljude oboljele od Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, bolesti motoričkih neurona i multiple skleroze kako bi im pokazali svoja istraživanja. Bilo je to vrlo inspirirajuće iskustvo – za posjetitelje i za znanstvenike.

Zatim su pomislili – ako ljudi žele doći u laboratorije kako bi upoznali znanstvenike, zašto ne bismo doveli znanstvenike k ljudima? I tako je nastao Pint of Science.

 

U svibnju 2013. održali su prvi Pint of Science festival na kojem su sudjelovala neka od najvećih znanstvenih imena i to sve s ciljem da ljubiteljima znanosti i piva objasne svoj revolucionarni rad. Naravno, bio je to fenomenalan uspjeh!

GLOBALNA EVOLUCIJA
O Pint of Science Hrvatska!
2024.

Evo nas opet! Pint of Science održat će se uživo na tri odlične lokacije u Rijeci. Po prvi puta, družimo se i u Zagrebu!

Uskoro ćemo objaviti i program. Pridružite nam se na #pint24!

2023.

Pint of Science 2023. doživio je veliki uspjeh!

Kliknite ovdje kako biste vidjeli sve predavače i događaje s #pint23!

2022.

Pint of Science 2022. je bio super! Organizirali smo brojna događanja na dvije prekrasne lokacije u Rijeci.

Kliknite ovdje kako biste vidjeli sve predavače i događaje s #pint22!

2021.

Naš prvi Pint of Science održao se od 17. do 19. svibnja 2021. godine. Radi nesigurnosti i potencijalnih ograničenja povezanih s bolesti COVID-19, festival je bio održan ONLINE.
Usprkos tome, zabavili smo se i bilo nam je odlično!

Svaki godine, teme koje ćemo pokriti su: Beautiful Mind, Atoms to Galaxies, Our Body, Planet Earth, Tech Me Out, Our Society, Creative Reactions – where science meets art.

_Evolution global 2024 (1) (1).png
bottom of page